Аутор Тема: ПРОЦЕС ПРИВАТИЗАЦИЈЕ - околности, трансформација, последице  (Прочитано 38325 пута)

0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.

Ван мреже Селектор

 • Члан клуба
 • Aдминистратор
 • *****
 • Поруке: 8.272
 • Репутација: +14864/-13553
Поштовани навијачи Звезде,

Као што и сами видите, увелико се говори о приватизацији спортских клубова а први конкретни потез су питања које је министарство спорта послало спортским клубовима а самим тим и нашем фудбалском клубу.

Питања и одговоре можете погледати овде

Off Topic

Pitanja Ministarstva, odgovori Crvene zvezde
FK Crvena zvezda prezentuje javnosti odgovore koje je naš Upravni odbor uputio Ministarstvu omladine i sporta na njihova pitanja.

Upravni odbor FK Crvena zvezda Vam dostavlja mišljenje povodom pitanja koja su upućena od strane Ministarstva omladine i sporta
FK Crvena zvezda je već privatan Klub, tj. pripada svojim članovima, tako da možemo govoriti samo o procesu transformacije Kluba.
FK Crvena zvezda je jedini Klub u Srbiji koji ima izražen i sređen sistem članstva, gde delegirani reprezentativni članovi imaju aktivnu ulogu u rukovođenju klubom, kao i donošenju strateških odluka za budućnost Kluba.
Odluka o transformaciji mora biti dobrovoljna i podržana od strane članova Skupštine, pri čemu se mora ostvariti nadpolovična  većina od ukupnog broja članova Skupštine FK Crvena zvezda.
U skladu sa napred navedenim, o modelu transformacije možemo se izjasniti tek kad dobijemo predlog kojim ćemo biti sigurni da će se ostvariti ciljevi iz Statuta FK Crvena zvezda.
 
Pitanje: Da li ste spremni da uđete u proces privatizacije?

Načelno postoji spremnost da se proces transformacije započne.
Međutim, konkretan odgovor na ovo pitanje (u smislu ispunjenja potrebnih uslova za transformaciju, rokova u kojima je moguće preduzeti svaku konkretnu radnju, efikasnost u donošenju odluka kluba i sl.), zavisi pre svega od toga kakav je predlog modela prema kojem će se izvršiti transformacija klubova, šta ona podrazumeva i šta su njeni konkretni ciljevi ali i efekti po sam klub i njegove članove.
Primera radi, ako predloženi model uključuje i rešavanje pitanja imovine koja ne pripada klubu već nosiocima javne svojine, a koju klubovi samo koriste po nekom osnovu ili bez njega, sam početak svojinske transformacije će trajati duže.
Sa druge strane, ako postupak transformacije podrazumeva transformaciju samog kluba ili transformaciju koja podrazumeva ukidanje svih prava trenutnih članova kluba, sam postupak transformacije će svakako imati puno otpora među samim članovima kluba i učiniće postupak transformacije neizvesnim i to, kako u smislu rokova za preduzimanje pojedinih radnji i donošenje pojedinih odluka od strane skupštine kluba, tako i u smislu krajnjeg cilja koji se želi postići.
 
Pitanje: Da li možete da uđete u proces privatizacije samostalno, na osnovu trenutno važećih propisa?
 
U proces transformacije ne možemo ući samostalno. Koliko smo obavešteni od pravnih eksperata iz ove oblasti, u ovom momentu ne postoji adekvatan ustavni i zakonski okvir koji bi obezbedio sprovođenje transformacije klubova iz forme udruženja građana u društva kapitala, čije se akcije/udeli mogu ponuditi privatnim investitorima na tržištu novca i koje bi nakon toga imalo jasno definisana vlasnička i upravljačka prava.
 
Pitanje:  Da li procenjujete da možete da obezbedite odgovarajuće odluke svojih organa upravljanja za pripremu kluba za korporatizaciju i prodaju?
Odgovor na ovo pitanje je u najvećoj meri već sadržan u odgovoru na prvo pitanje. Naime, donošenje odgovarajućih odluka od strane skupštine kluba, ali i njihovo sprovođenje, zavisi pre svega od predloženog modela transformacije klubova, njegovih ukupnih ciljeva ali i efekata po sam klub i njegove članove.
 
Pitanje: Da li postoje verodostojni popisani, strukturirani dokumenti o imovini?

Klub poseduje tačnu i preciznu dokumentaciju koja se odnosi na celokupnu imovinu Kluba.
 
Pitanje:  Da li ste spremni da odmah donesete odluku nadležnom organu o izradi finansijskih izveštaja o poslovanju sa stanjem 30. jun 2014. godine (bilans stanja, bilans uspeha, poreski bilans)?

Mi ovo pitanje razumemo na način da se istim zapravo pita da li se i kada može doneti i odluka o izradi ali i odluka o usvajanju finansijskog izveštaja za navedeni period. Odgovor na to pitanje je da, osim finansijskih izdataka koji se odnose na izradu izveštaja, ne postoje nepremostive prepreke, kako za donošenje odluke o izradi predmetnog izveštaja, a zatim i odluke o njegovom usvajanju, pod uslovom da je isti sačinjen u skladu sa Zakonom i primenjivim računovodstvenim standardima.
Naravno, kao i za sve druge odluke koje donosi skupština kluba kao najviši organ kluba potrebno je voditi računa o pravilima koje se odnose na sazivanje vanredne sednice skupštine kluba (načine i rokove dostavljanja poziva za sednicu i sl.).
Skrećemo pažnju da je statutom sportskog udruženja Crvena Zvezda predviđena mogućnost da se vanredna sednica skupštine sazove i u nešto kraćim rokovima i po neznatno olakšanoj proceduri, sve pod uslovom da je hitno potrebno održavanje vanredne sednice skupštine kluba.
 
Pitanje: Da li smatrate da članovi kluba moraju i da participiraju u privatizaciji, odnosno da postanu vlasnici akcija kuba?

Čini se da bi to bilo najpravičnije ali istovremeno i pravno najkompleksnije rešenje.
Naime, generalni problem leži u tome što kapital sportskog udruženja Crvena Zvezda nije raspodeljen među članovima tako da se zna ko od članova sportskog udruženja Crvena Zvezda ima koliko učešće u kapitalu, sve ovo zbog zakonskog pravila, ali i opštih pravila koja važe za svaku vrstu neprofitnog udruživanja, prema kojima članstvo u udruženju ne daje pravo na učešće u kapitalu udruženja u nekom procentu ili u raspodeli eventualnih dividendi.
Navedeni problem odnosi se na sva pravna lica koja su organizovana u formi udruženja jer Zakon o udruženjima ( saglasno opštim pravilima neprofitnog udruživanja ), tretira „ kapital“ udruženja samo kao računovodstvenu kategoriju, a ne i kao kategoriju koja je imanentna privrednim društvima (a koja dozvoljava učešće pojedinaca u kapitalu pravnog lica, vršenje vlasničkih prava po osnovu učešća u kapitalu pravnog lica, raspolaganje na osnovu učešća u kapitalu pravnog lica i sl.).
Čini se da je zbog prethodno navedenog celishodno razmisliti i o alternativi, prema kojoj bi se kroz postupak restrukturiranja obezbedilo da članovi udruženja zadrže sva članska prava koja imaju u samom sportskom udruženju Crvena Zvezda, a da istovremeno sportsko udruženje Crvena Zvezda zadrži vlasnička prava na delu akcija/udela nekog budućeg društva kapitala, na koje bi se prenela takmičarska prava sportskog udruženja Crvena Zvezda.
 
U Beogradu, 15.07.2014. god.
Br. 162
Мислим да је од суштинског значаја да се ми као навијачи упознамо са ситуацијом, едукујемо по свим питања ове, сви су изгледи - неминовности и спремни дочекамо сам процес, потпуно упућени у све:
- могућности
- евентуалности
- начин спровођења
- кораке
- процес трансформације
- околности
- последице

Звездашка јавност мора до танчина бити упућена у сам процес и поводом тога отварам ову расправу као једну од најзначајнијих у историји ФК Црвена звезда.

Молио бих вас да не пишете глупости и не пишете само да бисте писали јер су ове теме круцијална ствар за будућност нашег клуба а ми нажалост као навијачи већ каснимо по питању едукације
« Последња измена: 21 Јул 2014, 10:25:44 Селектор »

Ван мреже Ivan Vasev

 • Звезда му је све
 • ****
 • Поруке: 2.969
 • Репутација: +2653/-1400
Ja bih npr. vise voleo da nas kupi Cepter, koji je svojevremeno pokazivao interesovanje, negoli Gasprom, jer mislim da bismo u tom slucaju postali fudbalska gubernija, neka vrsta filijale Zenitu, bez ozbiljnih evropskih ambicija. Uvek bismo bili samo rezervna opcija.  Dusa me boli kad vidim ovu bezaniju iz naseg fudbalskog kluba i kad to uporedim sa igracima koje Mamic ovog leta dovodi u Dinamo.  A nekad smo bili dve decenije ispred njih. Nama treba jedan takav ekscentrik, zeljan popularnosti i dokazivanja, poput Mamica, gazdi Sahtjora, Napolija ili Steaue.

На мрежи Red

 • Члан клуба
 • Пријатељ РСБ-а
 • ****
 • Поруке: 3.868
 • Репутација: +2770/-953
 • Premijer,predsednik kluba+ministar Tv = mirkonelo
Ono što imamo sada je 50 miliona duga i skoro ništa od ugleda kluba. Imamo relatovno dobru akciju članstva, i par solidnih akcija poput one akcije za sms na 2344. U svakom drugom pogledu smo razbijeni.
Imamo zemljište koje je isparcelisano različitim pumpama itd.
Privatizacija mora uslediti jer i ovako deluje nečiji kapital. Uvek postoj neki vlasnik. Sve ostalo je komunjarska laž. Ovako ćemo biti na čistac čije je i čija je odgovornt. Valjda.

Što se tiče učešća navijača nisam čitao sve ali nekakav nadzorni odbor bi morao da postoji. Možda je dobra ideja da odredjeni deo članova skupštine ili nadzornig odbora bude biran nekom vrstom nasumične rotacije iz čitavog članstva.
Takodje mislim da će biti problema oko postavljanja minimuma sportskih ciljeva.
Takodje vlasnik se mora obavezati da napravi neku nekretninu sportski centar ili slično, kao i svaki sledeći.
Nadzorni odbor mora da vodi računa i imati konačna ovlašćenja oko manjih kredita. Skupština oko većih na primer od 200 hiljada eura.
Ono oko dresova, grba i drugih obeležja kluba se podrazumeva.
« Последња измена: 21 Јул 2014, 16:56:56 Red »

Ван мреже Чука

 • Прељеп!
 • Звезда му је све
 • ****
 • Поруке: 4.617
 • Репутација: +2044/-1228
Од те тројице један је на вишегодишњој робији, други би требао да је на робији али се држи још увијек због веза и везица (ничија није до зоре...) а трећи ради добар посао у Напуљу али је толико луд да се никад не зна што му може пасти на памет. Одличан избор Васеве !

С обзиром да Зенит доводи играче од 60 мил, не би ми пало много тешко да будемо други на том Газпромовом  списку. Наравно да је то новинарска патка и само припрема терена да нам што лакше уђ... овај предоче неминовност новог газде.

Ван мреже Селектор

 • Члан клуба
 • Aдминистратор
 • *****
 • Поруке: 8.272
 • Репутација: +14864/-13553
Наравно да је то новинарска патка и само припрема терена да нам што лакше уђ... овај предоче неминовност новог газде.

Па управо из разлога што је приватизација највероватније неминовност, наша је дужност да се што боље припремимо да нас не би изјебали као волове. Морамо да причамо о томе и едукујемо јавност, па зашто да не и дамо своје предлоге како то да се спроведе. Уколико они буду усвојили добра начела како да се спроведе приватизација и под којим условима те које су последице по будућег власника, мање ће бити битно ко ће бити тај власник.

samo_titula

 • Гост
Ovako ćemo biti na čistac čije je i čija je odgovornt. Valjda.

Što se tiče učešća navijača nisam čitao sve ali nekakav nadzorni odbor bi morao da postoji.
Bas tako ,bice jasno cije je i cija odgovornost.
Najbolji nadzorni organ je onaj sto je Covic predlozio da svaki buduci Gazda svojom imovinom garantuje da nece ostetiti klub.
I ja sam blizi misljenju da nas recimo privatizuje Cepter ,Covic nego Gasprom ,'Panatanaikos ' iliti Olimpijakos ,da ne budemo filijala.
« Последња измена: 21 Јул 2014, 12:41:46 samo_titula »

Ван мреже nenad75

 • Звездаш
 • **
 • Поруке: 272
 • Репутација: +205/-84
Сумњам у искреност државе када  се ради о приватизацији клубова, опет се креће од крова а не од темеља.
- решити правно имовинске односе  да се зна шта је чије.
- одредити услове ко може бити власник неког клуба.
- одредити чланом закона шта власник клуба не сме да уради( промена боја, грба, промена локације...).
- направити 3-4 модела могуће приватизације(за које ће се клубови одлучивати према својим могућностима и афинитетима).
Ово са овим питањима ми мало делује смешно и неозбиљно као када би министарство пољопривреде питало сељаке шта мисле о производњи кивија, папаје, ананаса и њиховом пласману на светско тржиште.
 

Ван мреже Ivan Vasev

 • Звезда му је све
 • ****
 • Поруке: 2.969
 • Репутација: +2653/-1400
Од те тројице један је на вишегодишњој робији, други би требао да је на робији али се држи још увијек због веза и везица (ничија није до зоре...) а трећи ради добар посао у Напуљу али је толико луд да се никад не зна што му може пасти на памет. Одличан избор Васеве !

С обзиром да Зенит доводи играче од 60 мил, не би ми пало много тешко да будемо други на том Газпромовом  списку. Наравно да је то новинарска патка и само припрема терена да нам што лакше уђ... овај предоче неминовност новог газде.

Svi nasi rukovodioci ili su bili ili su na ivici zatvora?Za razliku od nasih, gorepomenuti imaju rezultate, svojom vizijom su stvorili fudbalske imperije. Za Sahtjor u doba SSSR-a nisam bio ni cuo, Dinamo u ex-yu nije osvojio tutulu skoro cetiri decenije, Napoli je koliko do juce bio drugoligas, a Steaua je redovan ucesnik evropskih kupova. A Cepter je svoje bogatstvo stekao posteno u inostranstvu, sto znaci da je sposoban covek. Samo pitanje je da li bi on sad hteo da kupi Zvezdu?

Ван мреже Чука

 • Прељеп!
 • Звезда му је све
 • ****
 • Поруке: 4.617
 • Репутација: +2044/-1228
Шахтјор је узео украјински милијардер из Донбаса ђе држи практично комплет металуршку индистрију и преко њега се маркетиншки рекламира и гради имиџ. Ђе је нама у земљи такав милијардер и какве би користи имао неки Јанковић Цептер који гро послова обавља у иностранству ?
Мамињо је криминалац који узима титуле у првенству са брдо филијала и контролише ХНС, не видим ту никакву везу са поређењем СФРЈ лиге и њиховог трофејног поста. Ђиђи Бекали је пандан Аци Булићу нпр., и заиста не бих волио да имамо таквог газду. Иначе Стеауа мало већ посустаје јер је тешко водити клуб из ћелије на дуже вријеме.
И сад ако су нам већ били руководиоци у затвору (без правоснажне пресуде) или на ивици ка што кажеш, је ли то треба да значи да смо се већ навикли на кримосе и робијаше ? Па што нас онда не би приватизовао један такав јер познати су нам јбг. Дај молим те...

На мрежи milan79

 • Члан клуба
 • Пријатељ РСБ-а
 • ****
 • Поруке: 10.281
 • Репутација: +3595/-2527
Mi ako prodajemo klub, morali bi imati nekakvu procjenu koliko on košta.. To je polazna točka.. Koliko koša brend, navijači, stadion, kakvi su potencijali..

Postoji struka koja to određuje i koja to može definirati.. Od tuda krećemo, kako i na koji način transformirati klub..

Ван мреже MrRedStar

 • Звезда му је све
 • ****
 • Поруке: 2.005
 • Репутација: +1040/-343
 • Свуда грми около....
Mi ako prodajemo klub, morali bi imati nekakvu procjenu koliko on košta.. To je polazna točka.. Koliko koša brend, navijači, stadion, kakvi su potencijali..

Postoji struka koja to određuje i koja to može definirati.. Od tuda krećemo, kako i na koji način transformirati klub..

Nula.  Ono realne vrednosti je pojeo dug, navijače imamo ali ne i one koji su spremni da plate za zvezdu, marketinski potencijal u zemlji od 7 miliona stanovnika, sa još toliko gasterbajtera ... o čemu govorimo? Stadion je spreman za renoviranje, a pitanje je šta se od postojeće infrastrukture može iskoristiti. Ono što vredi je zemljište ali i tu smo korisnici, verujem da će to ova država koja je gladna i žedna na poseban doboš da da isto.

Činjenica je da pola evrope na nas gleda kao na divljake i stoku ( ko je bio ili se družio sa ljudima iz holandije zna o čemu pričam) tako da kompanija pozitivnu afirmaciju na tržištu po tom osnovu neće dobiti, mi smo krezuba udavača krivih nogu, koja hoće odlično da se uda. Hoćemo da zaštitimo stadion, klub, brend, hoćemo da se osiguramo od rizika u jednoj nesređenoj sredini gde infrastruktura(fudbalska) na nivou države ne zadovoljava kriterijume ni pikanja ispred zgrade, korumpirani smo, zakonski okvir nemamo, pitanje zemljišta je posebna priča, malo je verovatno da će ga se grad odreći u korist budućeg vlasnika. Na sve to mi hoćemo dobro da naplatimo porez... Šta mi nudimo tim ljudima?

Realno uz najmanja ulaganja  sigurnu evropu ( ali je skup ulazak u priču, bar 50 miliona), novinske članke i navijače o kojima priča cela evropa ( na ovaj ili onaj način) ono što je sigurno je da budući vlasnik neće hteti da plaća naše cehove pa je pitanje kako će izkordinisati sa državom aktivnosti povodom tog pitanja.
« Последња измена: 21 Јул 2014, 13:53:41 MrRedStar »

Ван мреже Komri

 • Звездаш
 • **
 • Поруке: 410
 • Репутација: +90/-272
 • Nek se vrate slavni dani
Najednostavnije je nekomplikovati puno, traziti pomoc UEFA da njihova revizija napravi procenu vrednosti klubova jer su jedini kompetentni da to urade jer znaju materiju i prilike i onda pustite akcije na trziste pa nek kupi ko koliko hoce. Samo bojim se da ce cifra biti daleko manja nego sto mi cenimo klub jer zivimo u proslosti.

Svaka druga prica je mlacenje prazne slame, ovo cekanje da drzava donese model se nikada nece desiti.
nek strucni ljudi rade svoj posao.

Inace ja da se pitam ne treba privatizacija, platio bi 5 japanaca da nam vode klub pa da vidim dal bi bilo ovako?
plata bi bila procenat od godisnjeg profita pa da vidite kako nema menadzera i tatinih sinova

На мрежи milan79

 • Члан клуба
 • Пријатељ РСБ-а
 • ****
 • Поруке: 10.281
 • Репутација: +3595/-2527
Mi ako idemo u pretvorbu cilj su dve stvari:

1. skupiti što više para
2. uspostaviti profesionalno upravljanje..

Nisam siguran da postoji Kupac koji bi kupio klub i za jedan euro... Preveliki dugovi, prevelike investicije koje su nužne
Zato se traži partner... I tu prestaje svaka velika priča o biznisu... Jer mi dogovaramo Gazproma, koji ne vidi profit u tome, nego u nekoj drugoj grani ga ostvaruje..
Da će se pronaći netko da uloži nešto u okruženje kakvo je rekao MrRedStar, i to još poprilična sredstva...

Model Bayerna o kojem su iz kluba poslali saopštenje, podarazumijeva partnere, tj. suvlasnike... I to jeste smjer u kojem se u ovom trenutku treba razmišljati...


Ван мреже Љуба

 • Земунац
 • Aдминистратор
 • *****
 • Поруке: 10.134
 • Репутација: +6929/-3304
 • Напред Звездо само напред, где ти играш ту смо ми!
Постоји ли могућност докапитализације, или изласка на берзу и продаје акција до 49% рецимо или нека слична фора? Немам појма какви су закони код нас, поготово што смо ми удружење грађана а не фирма, предузеће, компанија, како ли се већ зову правна лица.

Могао би Зола или неко други ко се разуме у права и наше законе да објасни да ли постоји таква могућност или само сува приватизација, мада и то колико видим није још регулисано законом.

На мрежи milan79

 • Члан клуба
 • Пријатељ РСБ-а
 • ****
 • Поруке: 10.281
 • Репутација: +3595/-2527
Sa pravne strane nema nikakavih prepreka za bilo kakav model vlasništva...

Ključno pitanje je dali imamo strateških partnera koji su spremni uložiti ozbiljan novac i koji su njihovi uvjeti...
Nema smisla pretvarati se u bilo šta ako nemamo mogučnost da se unese novac u klub...

Navijači, privrednici, bivši igrači sve zajedno teško da mogu skupiti više od 6,7 pa da je i 10 mil eura... To je daleko od onoga što riješava naše probleme...

Znači treba ti neki ulagač koji bi nadodao veće vrednosti u klub...

Naravno država tu igra veliku ulogu jer skoro polovina obaveza se odnosi prema bankama u državnom vlasništvu, porezu, EPSu... I ona može ili da konvertuje dug u vlasništvo ili da proda svoj dio...


Ван мреже Bik Koji Sedi

 • Ултимативни поглавица!
 • Члан ФК
 • ****
 • Поруке: 7.179
 • Репутација: +4082/-5042
 • ZLIKOVAC I PROVOKATOR!
Napokon da i ova tema da dođe na red.
Necu nista mnogo da mudrujem, hiljadu puta smo diskutovali o ovoj tematici.
Mislim da je svima jasno da je privatizacija jedini ispravan put, vidim da se ljudi u anketi prilično slazu sa tom konstatacijom.
Milan je dobro obrazlozio neke stvari, posebno oko potencijalnih modela privatizacije i tu treba biti oprezan.
Privatizacija je neophodna i svi klubovi ce proci kroz taj proces, to je naprosto neminovno.

Oni koji budu odugovlačili  dozivece tragicnu sudbinu.
Sve ce vise klubova biti u ovakvoj poziciji, na zalost ovo je samo početak ukoliko se nesto brzo ne promeni.

http://www.sportske.net/vest/domaci-fudbal/fk-smederevo-vise-ne-postoji-187755.html
« Последња измена: 21 Јул 2014, 15:59:23 Bik Koji Sedi »

Ван мреже dejank72

 • Веран као пас
 • ***
 • Поруке: 957
 • Репутација: +445/-819
 • Nema dana a da ne mislim na tebe...
Princip sa akcijama msm da nije baš dobar u zemljama koje su "siromašne" i nestabilne. Primer Hajduka iz Splita to potvrđuje. Taj princip im ništa nije doneo.
Sviđa mi se Bayernov model.

Ван мреже Bik Koji Sedi

 • Ултимативни поглавица!
 • Члан ФК
 • ****
 • Поруке: 7.179
 • Репутација: +4082/-5042
 • ZLIKOVAC I PROVOKATOR!
Tacno, Hajdukov model mi se nikako ne sviđa i to nije donelo stabilnost na duze staze.

На мрежи milan79

 • Члан клуба
 • Пријатељ РСБ-а
 • ****
 • Поруке: 10.281
 • Репутација: +3595/-2527
Jeste, ali ga treba gledati.. Hajduk je postao vlasništvo grada, jer je grad preuzeo sve obaveze Hajduka prema svim državnim firmama i državnim ustanovama, te na ime poreza...

Grad jeste tada pokušao prodati klub, dao ga na konkurs.. Ali nije bilo kupaca, još 2008 i 2009 kada je bilo nekih para na tržištu..

To je model koji je diktirala situacija

Ван мреже Niko kao Zvezda

 • Члан клуба
 • Пријатељ РСБ-а
 • ****
 • Поруке: 2.765
 • Репутација: +693/-1387
 • A SAD PRAVAC MARAKANA!
Sa jedne strane privatizacija je preko potrebna, a sa druge mora se pazljivo razmotriti model. Ako pogresimo nema nam spasa.

Prodaja jednom vlasniku NIKAKO. Moze da nas upropasti kao Malagu, moze da nas usreci kao Celzi. Nemamo toliko vremena da rizikujemo.

Neka vrsta akcionarskog drustva bi mogla uspeti, ali samo pod uslovom da  unapred nadjemo kupca ili ulagaca. Ako mi krenemo napamet, nista necemo uraditi. Gasprom mozda, ali njih zabole za nas, njih zanima profit i sirenje trzista, a od nas to ne mogu dobiti.

Da postanemo filijala nekog kluba, to opet ne ide sa nasim renomeom, ali sa druge strane poslednjih 10 godina bas nista nismo uradili u Evropi i od naseg renomea je ostalo samo ime u istoriji UEFA da smo bili prvaci Evrope.

Mnogo nepoznatih, samo jedan tacan odgovor. Mnogo dobro treba razmisliti i izabrati pravi model, sa nasom Upravom i tzv. Vladom to ce biti jako tesko