Džudisti Crvene zvezde ispunili plan za ligaški deo najjačeg domaćeg klupskog takmičenjaU četvrtom kolu Superlige, a ujedno i završnom delu ligaškog nadmetanja, crveno beli su u Beočinu, savladali domaćine, odličnu ekipu Cementa 6:4. U drugom meču sa ekipom Slavije iz Novog Sada, sportska sreća nakratko je okrenula leđa našim uzdanicama. Duel sa Slavijom rešen je rezultatom 6:4 u korist Novosađana.
-Ligaški deo takmičenja je završen po planu. Ispunili smo ono što je bilo zacrtano za ligaški deo nadmetanja. Još jednom bih čestitao momcima na požrtvovanosti, radu i zalaganju kao i činjenici da su na pravi način onako kako i dolikuje takmičarima Crvene zvezde predstavljali svoj klub- istakao je Saša Trpković, trener prve ekipe Džudo kluba Crvena zvezda.
Zvezdina uzdanica u kategorijji do 81 kilograma, Boško Ostojić još jednom je potvrdio kvalitet. Posle četiri ligaška kola Ostojić je neporažen. Na tatamiju Sportskog centra u Beočinu danas je zabeležio maksimalan učinak- dve pobede i to rezultatom 10 : 0.
- Svi su borci zaista za poštovanje i današnji mečevi nisu bili ni malo jednostavni. Ipak pročitao sam protivnike na pravi način. Grujovića sam rešio polugom dok sam u drugom meču ipon zaslužio bacanjem kosotogake tehnikom. Trenutno za ceo tim je najvažnije da smo na pravi način izneli ligaški deo takmičenja i ispoštovali sve što je trener od nas zahtevao. U odličnoj atmosferi kako i dolikuje Crvenoj zvezdi očekujemo zavšnicu-pley off Superlige Srbije – istakao je Boško Ostojić.
Andrija Đurišić prekaljeni borac i uzdanica našeg kluba u superteškoj kategoriji još jednom je pokazao bogato iskustvo na tatamiju. U meču sa odličnom judokom Cementa, Cmiljanićem Đurišić je meč završio 10 :0.
-Borba za gard obeležila je današnji meč. U trenutku kada sam uspeo da rešim ovu situaciju uspešno sam rešio i meč. Bacio sam ga te guruma tehnikom i time doneo još jedan važan bod mojoj Zvezdi. Trenutno je najvažnije da smo ispunili plan i da je atmosfera u timu odlična pred završnicu- pley off Superlige Srbije- istakao je Andrija Đurišić.
Tromeč u Beočinu:
Cement – Crvena zvezda 4:6 (20:30). Do 66 kg: Vukolić – Ivanček 2:0 (10:0). Do 73 kg: Mijalković –Marković 2:0 (10:0). Do 81 kg: Grujović –Ostojić 0:2 (0:10). Do 90 kg: Raković –Gersimenka 0:2 (0:10). +90 kg: Cmiljanić –Đuršić 0:2 (0:10).
Crvena zvezda – Slavija 4:6 (20:27). Do 66 kg: Ivanček –Kolarov 2:0 (10:0). Do 73 kg: Marković –Kovačević 0:2 (0:10). Do 81 kg: Ostojić –Banjac 2:0 (10:0). Do 90 kg: Gersimenko –Gartner 0:2 (0:10). + 90 kg: Božinić – Gajić 0:2 (0:7).
Cement – Slavija 6:4 (30:20). Do 66 kg: Vukolić –Kolarov 2:0 (10:0). Do 73 kg: Mijalković –Jovičić 2:0 (10:0). Do 81 kg: Grujović –Kovačević 2:0 (10:0). Do 90 kg: Cmiljanić –Gartner 0:2 (0:10). +90 kg: Domazetovski –Gajić 0:2 (0:10).
http://www.judoredstar.rs/15968-dzudisti-crvene-zvezde-ispunili-plan-za-ligaski-deo-najjaceg-domaceg-klupskog-takmicenja/Na linku imate i slike.
Zauzeli smo treće mesto posle regularnog dela. U polufinalu idemo na Rekord (bilo nerešeno u ligi sa njima). U drugom polufinalu se sastaju ODžK Beograd i Partizan.